GDPR. Startsida. Aktuellt. Policies. Företaget. Personal. Produkter. Lokaler. Lediga jobb. Prislista. Blanketter. Kontakt.
©Nya Ulmbrants Dentallaboratorium AB 2021

Coronatider

Vi har under Corona-tider öppet alla avdelningar under alla vardagar. Pga något minskad efterfrågan är vår personal delvis korttidspermitterad och jobbar främst förmiddagar. Vi följer noga FHM´s rekommendationer om extra handtvätt och social distansering och som en konsekvens av detta har vi bl.a. infört besöksförbud på labbet.

3D-printer

Efter noggranna tester har vi investerat i en ny 3D-printer från Asiga. Printern är avsedd att använda för tillverkning av modeller vid intraoral skanning samt till bettskenor. Noggrannheten är mycket hög vilket borgar för att passform och kontakter på de färdiga arbetena blir förstklassig.

I enlighet med vår IT-strategi är printern öppen, dvs den kan printa i material från alla materialleverantörer. Givetvis är materialen som vi använder godkända.

Ny fräs

Vi har nu investerat i en dentalfräs som är tillverkad av tyska VHF AG, världens största tillverkare av just denna typ av fräsar. Maskinen är 5-axlig med både våt och torr fräsning samt med en blanksväxlare som möjliggör att vi kan fräsa obemannat i olika material under hela natten. Vi fräser i följande material.

  • CoCr, skelett upp till fullbroar men även ind.distanser och KBF delbroar.
  • Zirkonium, skelett och fullanatomi upp till hela fullbroar samt individuella distanser med titanbaser.
  • E.max
  • PMMA för TryIn, temp.broar samt hårda bettskenor
  • Vax som grund för gjutning av alla material.

 

Aktuellt